Pages

Monday, February 2, 2009

Excursie Austria - Partea I - Ischgl

Inceputul acestui an a inceput prin implinirea a doua mari visuri: unu fiind achizitionarea dslr-ului mult dorit si asteptat, iar al doilea - o excursie inafara tarii. Ca aparat el este un Canon Eos 50D, iar excursia a fost spre statiunea de ski din Austria - Ischgl.

Plecarea s-a facut in data de 16 ian. dimineata, cu 3 masini. Aveam de parcurs 1700 km, evident in 2 zile. Prima oprire a fost pentru a dormi, in Budapesta. Binenteles inainte de somn am dat o tura prin oras pentru a vedea in scurtul timp disponibil cateva din atractiile orasului.

A doua zi ne-am trezit dis de dimineata pentru a porni iar la drum. Mai aveam aprox. 800 km de parcurs, iar in plan nu era programata nici o oprire decat cele necesare. Totusi ne-am permis sa oprim langa un lac, aflat la marginea autostrazii pentru a face cateva fotografii:




Dupa aceasta oprire, urmatoarea era clar - statiunea Ischgl. In jurul orei de 19:00 am ajuns in cele din urma la destinatie...insa aveam toti un mare semn de intrebare: Am ajuns unde trebuia? Sigur nu suntem in Las Vegas? Statiunea arata foarte bine de la marginea drumului, fiecare pensiune si hotel erau luminate foarte frumos dand statiunii un aer de lux.







Urma sa stam 7 noptii, care binenteles urma sa le petrecem pe partie dandu-ne cu placa si skiind.











De ceva vreme, cu mult inainte sa am acest dslr visam la o expunere foarte lunga, pe un cer senin pentru a surprinde miscarea Pamantului. Eram pregatit acum, aparatul imi permitea, telecomanda imi cumparasem....insa vremea parea sa nu tina cu mine, fiind innorat in fiecare seara. Insa in penultima zi toata ziua fusese cerul senin si parea sa fie seara mea norocoasa. Si intr-adevar asa a fost. Cum s-a lasat noaptea, am iesit in fata vilei, mi-am ascuns aparatul cu trepiedul in zapada si l-am pus sa expuna. Dupa aprox. 30 min de supraveghere de la geam era timpul sa vad si rezultatul:


Aceste 7 zile au trecut foarte repede si inevitabil a venit ziua sa parasim statiunea, insa destinatia nu era Bucuresti, ci urmau 3 zile de Viena. In apropiere de acest oras la vreo 100 km de asemenea am gasit un alt lac, iar momentul era cum nu se putea mai bine, la apus.



Cam atat momentan, o sa urmeze partea a 2-a cu fotografiile facute in Viena.

No comments: